Wspólne stanowiska Misji i Federacji.

23 grudnia 2014

Ogólnopolska Federacja na rzecz Rozwiązywania Problemu Bezdomności wystąpiła z trzema zapytaniami do instytucji rządowych. Kamiliańska Misja Pomocy Społecznej przyłącza się do apelu federacji w pełni popierając te stanowiska. Zapraszamy do zapoznania się z ich treścią i bardzo prosimy o ich dalsze udostępnianie.

1. Zapytanie do MSW w sprawie likwidacji zameldowań i związanymi z tym problemami w obszarze przeciwdziałania bezdomności i wykluczeniu mieszkaniowemu, np. w zakresie właściwości miejscowej gmin do finansowania usług

2. Zapytanie do MZ w sprawie niskiej dostępności ZOL/ZPO dla osób o niskich dochodach

3. Stanowisko w sprawie poprawy jakości przygotowania, przeprowadzenia i interpretacji wyników ogólnopolskich badań liczebności osób bezdomnych (przesłane do MPiPS)

Stanowisko badanie MPiPS 19.12.2014

Pismo do MZ 19.12.2014

Pismo do MSW 19.12.2014

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Możesz wesprzeć nas wpłacając dowolną kwotę na poniższe konto:

Kamiliańska Misja Pomocy Społecznej

Ul. Poniatowskiego 14, 05-092 Łomianki-Buraków

X ODDZ. PKO BP S.A. WARSZAWA

NR. KONTA 25 1020 1013 0000 0702 0003 2474

kod (BIC) SWIFT dla przelewów zagranicznych: BPKOPLPW

Wpłaty darowizn rozliczane są za pośrednictwem Centrum Rozliczeniowego Dotpay

Darowizna na rzecz Kamiliańskiej Misji Pomocy Społecznej
Kwota: PLN

Wpłacając ofiarę pieniężną na konto Kamiliańskiej Misji Pomocy Społecznej możliwe jest jej odliczenie od podstawy opodatkowania jako darowiznę na działalność charytatywno – opiekuńczą, dokonaną stosownie do postanowień artykułu 55 ustęp 7 ustawy z 17 maja 1989r., o stosunku Państwa do Kościoła Katolickiego w Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U.89.29.154 z późn. zm.).